Vi hyllar idrottsledare

Vi hyllar idrottsledare

Under 2023 delas 250 Skånes Idrottsledarstipendier ut till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi hyllar ledarna eftersom de

Ahmed Omar är 19 år och har engagerat sig som idrottsledare i City Skolidrottsförening i Kristianstad sedan föreningen startade för tre år sedan. Föreningen bedriver spontanidrott för 350 medlemmar på helger. Ahmed började som idrottsledare eftersom han själv saknade en fritidsaktivitet och såg att många barn- och unga också gjorde det.

  • Många av våra medlemmar har ingen kontakt med föreningslivet alls och har inget att sysselsätta sig med. De flesta kommer ursprungligen från andra länder än Sverige och eftersom jag själv brinner för idrott och såg att det var fler som behövde något att göra valde jag att bli ledare. I föreningen har vi alla typer av aktiviteter, vi tävlar inte utan vi håller bara igång kroppen genom till exempel dans och fotboll, berättar Ahmed Omar.

Föreningen har medlemmar från 5 till 25 år och Ahmed menar att han som idrottsledare inte bara hjälper barn och unga i föreningen att sysselsätta sig utan också att ha kul och träffa nya kompisar.

 

  • Jag är glad över stipendiet, men när jag hörde varför jag fått Skånes Idrottsledarstipendium blev jag ännu gladare. Föreningen menar att jag är bra och att barnen ser mig som en förebild. Det känns i hjärtat och ger mig energi att fortsätta vara ledare. Vi har en bra gemenskap här, menar Ahmed Omar.