Fem idrottsföreningar prisas för nytänkande

Fem idrottsföreningar prisas för nytänkande

Fem skånska idrottsföreningar prisades av Sparbanksstiftelserna i Skåne* för sitt framåtblickande arbete på barn- och ungdomssidan.

Utmärkelsen ”Årets förnyare” på 25 000 kronor delades ut för tredje året i rad på Skånes Idrottsledargala.

Närmare 500 representanter från föreningslivet i Skåne hade den 16 maj samlats på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Under galakvällen delades 250 stipendier ut till ideella ledare inom barn- och ungdomsidrotten i regionen – och dessutom hyllades fem föreningar för nytänkande insatser.

– Idrotten har stor betydelse för många under uppväxtåren. Vi tror på ett fortsatt starkt föreningsliv i Skåne, men som förening gäller det att inte stå still utan att vidareutvecklas. Vi är mycket glada över att ha hittat fem värdiga vinnare av utmärkelsen Årets förnyare, säger Östen Gunnarsson, VD på Sparbanksstiftelsen 1826.

Kristianstad Predators AFF tilldelades 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen 1826 för för sitt framåtblickande arbete på barn- och ungdomssidan. Föreningen har byggts upp från liten verksamhet till en klubb på svensk elitnivå. Priset togs emot av klubbens, sportchef Tyson Guillen.
Motivering till priset: Kristianstad Predators är en förening i tiden med stort engagemang. Genom att förflytta amerikansk fotboll ut till mindre orter och områden i kommunen har man skapat en helt ny arena för fotbollen. En förening med ungdomsverksamhet som huvudfokus.

2018 års mottagare av Årets förnyare

  • BK Pan, Sjöbo, med ordförande Bo Persson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.
  • LUGI Vattenpolo, Lund, med ordförande Seth von Dardel. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Finn.
  • Kristianstad Predators AFF, med sportchef Tyson Guillen. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen 1826.
  • Ödåkra Tennisklubb, med chefstränare Kenth Gustafsson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Skåne.
  • Åstorp/Kvidinge IBS, med senioransvarig Lennart Hultberg. 25 000 kr från Stiftelsen Gripen.

* Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Finn samt Stiftelsen Gripen och Sparbanksstiftelsen Skåne. Stiftelserna står tillsammans med Skåneidrotten också bakom Idrottsledargalan och Skånes Idrottsledarstipendier.