Gratis Baddare med Sparbanken Skåne

Gratis Baddare med Sparbanken Skåne

Nu får 180 barn chansen att gå i simskolan Baddaren i Kristianstad kostnadsfritt!

Genom ett samarbete med Sparbanken Skåne får 180 barn möjlighet att gå i simskola Baddaren kostnadsfritt under våren och hösten 2022. Baddaren är den första nivån i simskolan och skapar vattenvana hos barn i olika åldrar.

Sparbanken Skåne vill bidra till ökad simkunnighet och vattenvana hos barn eftersom det är något de flesta har nytta av hela livet.

– Simkunskap är livsviktig kunskap som egentligen inte ska behöva vara en kostnadsfråga för någon familj. Vi har kört simskoleprojektet i Hässleholm tidigare och är mycket glada för att vi nu kan ta det vidare i Kristianstad. Som sparbank vill vi bidra till att barn och unga kan fortsätta utvecklas som individer, säger Gunilla Bengtsson, bankchef på Sparbanken Skåne.

Kristianstad Sim- och livräddningssällskap (KSLS) är glada och stolta över att ha fått den här möjligheten till ett livsviktigt samarbete med Sparbanken Skåne.

– Det är fantastiskt att kunna få erbjuda 180 barn gratis simskola. Vi som förening vill förutom att skapa rörelseglädje också bidra till att simkunnigheten ökar i vårt område. När vi fick den här möjligheten att samarbeta med Sparbanken Skåne så tvekade vi inte en sekund, säger Anders Wendel, ordförande i KSLS.