Stora torg i Kristianstad får isbana i vinter

Stora torg i Kristianstad får isbana i vinter

Kristianstad får en ny skridskobana - mitt inne i city. Förhoppningen är att bidra med julstämning och skapa en ny mötesplats för stora och små-

Lagom till julskyltningen i Kristianstad kommer en 200 kvadratmeter stor isbana stå klar på Stora torg. Den kommer att vara helt öppen för allmänheten och utöver själva möjligheten att åka skridskor kommer det att bjudas på uppvisningar, kvällsåkning med skön musik och chansen att träffa stjärnor från de lokala idrottslagen.

Satsningen presenterades på en pressträff på torget nu i oktober. Det hela blir möjligt genom ett samarbete mellan Kristianstad Citysamverkan, Sparbanken Skåne och kommunen.

– Vi tror att detta kan skapa glädje för många. Isbanan bidrar också till profileringen av Kristianstad och då inte minst stadens centrum. Förhoppningsvis blir det intressant inte bara för kristianstadsborna att besöka banan, utan även för de som vill göra en lite längre utflykt för att uppleva något nytt och spännande, säger Gunilla Bengtsson, bankchef på Sparbanken Skåne.

Möjlighet att låna skridskor och hjälm utan kostnad kommer att finnas vid isbanan.

Fakta

Isbanan är 10x20m och öppnar till första advent, med invigning under julskyltningen. Banan kommer att vara öppen dygnet runt fram till den 28 februari, över sportlovet 2022. Isbanan kommer att vara bemannad under utvalda timmar och då kommer det att finnas möjlighet att hyra skridskor och hjälm på plats utan kostnad.
Satsningen görs möjligt genom ihop med Sparbanken Skåne, Kristianstad kommun och Kristianstad City.