$articleHeading

En dag på Vattenhallen ÅK8 - Lunds Science Center

Utforska vetenskapen på nära håll

Skånska åttondeklassare får i höst möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga när  Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta i samarbete med Sparbanken Skåne bjuder in till vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center i Lund. Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till elever i årskurs 8 i Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Boka in en eller flera klasser för ett besök. Sparbanksstiftelsen 1826 hyr Vattenhallen exklusivt för högstadieskolorna i sitt verksamhetsområde under tisdagar, onsdagar och torsdagar, från oktober till december. Transport till Lund och guider på plats kostar heller inte något för deltagande skolor.

Två olika teman gäller för hösten

Life Science – tyngdpunkt på kroppens mysterier. Eleverna kan bland annat mäta sitt blodtryck, prova på titthålskirurgi och åka genom tomografen för att se hur kroppen ser ut inuti. De får också en inblick i hur forskningsanläggningarna ESS och Max IV fungerar.

Robotprogrammering – kretsar kring robotar och styrsystem. Eleverna får bland annat göra egna konstruktioner och lära sig programmera i mikrokontrollern Arduino. Dessutom blir det turnering på den digitala klätterväggen.

I båda sessionerna ingår även en lustfylld resa ut i världsrymden i Vattenhallens eget planetarium. Varje besök varar 2,5 timme och innehåller flera praktiska laborationer. Vi kör ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Mellan 12–12.30 finns möjlighet att äta medhavd lunch i lokalerna. Vi bjuder på en frukt.

De lärare som vill delta med sin åttondeklass gör en intresseanmälan via ett webbformulär på www.sparbankenskane.se/vattenhallen Där finns också mer information om hur utflykten är upplagd och hur bokningen sker. Det går att anmäla sig redan nu.

Välkommen att boka din klass till En dag på Vattenhallen!

Vem står bakom projektet?

En dag på Vattenhallen är ett specialdesignat projekt för Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanken Skåne. Det genomförs i samarbete med Lunds universitet och Vattenhallen Science Center. Det är kostnadsfritt för skolorna och finansieras i sin helhet av sparbanksstiftelsen.

Mer information

Anmäl din klass på Sparbanken Skånes hemsida här

Där hittar du också bokningsinformation.