$articleHeading

En dag på Skåneleden ÅK5

Varje höst får skånska elever i årskurs 5 möjligheten att komma ut i naturen och vandra på Skåneleden genom vårt vandringsprojekt ”En dag på Skåneleden”, som genomförts sjutton år i följd. Erbjudandet att boka in en heldagsvandring under höstterminen riktar sig till elever i de kommuner där Sparbanksstiftelsen 1826 är verksam, d.v.s. Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Vandringsprojektet genomförs i samarbete med Sparbanken Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap. För finansieringen står Sparbanksstiftelsen 1826. Det betyder att transporter och guider inte kostar något för medverkande skolor. Deltagarna tar dock med egen matsäck. Iordningställda grillar finns.

Vandringarna sker i naturskön miljö utmed Skåneleden i Fulltofta och Snogeholms strövområden samt i Klåveröd på Söderåsen. Vandringarna samordnas och genomförs av Skogssällskapet på uppdrag av Stiftelsen Skånska Landskap. Längs vägen engagerar de medföljande naturvägledarna elever och lärare i ämnen som natur, jakt, allemansrätt, hälsa och kulturhistoria. Eleverna får också vara med om en skattjakt med GPS.

Vandringarna pågår från början av september till slutet av november.  De lärare som vill delta med sin klass i ”En dag på Skåneleden” anmäler sig via ett webbformulär på www.sparbankenskane.se/skaneleden. Där finns också mer information om hur utflykten är upplagd och hur bokningen sker. 

Alla klasser som deltar kan dessutom vara med i en fototävling med möjlighet att vinna en prischeck på 5 000 kr.

Möjligheten att anmäla sin klass till En dag på Skåneleden kommer att aviseras i augusti 2017.

Mer information

Möjlighet att anmäla till höstens vandringar aviseras i augusti 2017.