$articleHeading

En dag med Gårdens Djur ÅK2

 

Var kommer maten ifrån? Hur ser framtidens hållbara lantbruk ut? Och hur mjuk är egentligen fårets ull? Boka in klassen för ett lärorikt besök i bondens vardag. Sparbanken Skåne bjuder i samarbete med sina ägarstiftelser in elever i årskurs 2 till En dag med gårdens djur.

Erbjudandet om en upplevelsedag i lantbrukets tecken är kostnadsfritt och vänder sig till skolklasser ÅK2 i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun. Välj mellan två upplägg.

Naturbruksgymnasium i Bollerup, Svalöv eller Önnestad.

Vi besöker något av gymnasierna med naturbruksprogrammen i Bollerup, Svalöv eller Önnestad. Under rundvandringen lär vi oss om brödet, mjölken och köttet. Kort och gott, matens väg till tallriken från ett levande lantbruk. Vi tittar också närmare på några av bondens maskiner.

Lärandet är direkt kopplat till grundskolans läroplan och berör ämnen som biologi, naturvetenskap och historia. Dagen genomförs i samarbete med LRF Skåne.

Skånes Djurpark i Höör

Under dagen får eleverna på ett lekfullt sätt öka kunskaåe om livet på bondgården och matens kretslopp. De får hjälpa bonden med dagliga sysslor på gården och även vara med och så, bygga insektshotell och utforska den skånska vildmarken. Dessutom ges möjlighet att lära känna våra vilda grannar i skogen.

Målet är att genom barnvänliga upplevelser skapa kontakt och bygga goda relationer mellan människor, djur och natur.

Så här fungerar det

Oavsett vilket upplägg du väljer så är det kostnadsfritt för skolan. Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta står bakom projektet och finansierar buss till och från anläggningarna samt guider på plats. Besöken sker i slutet av april och under maj månad.

Besöket tar 2-3 timmar och sker under april och maj månad. Möjlighet finns att äta medhavd fika och lunch. Lärare som vill delta med sina andraklassare gör en intresseanmälan på www.sparbankenskane.se/gardensdjur Endast ett spår kan väljas. Där finns också mer information om hur utflykten är upplagd och hur bokningen sker. Begränsat antal platser.

Välkommen till En dag med gårdens djur!

Vem står bakom projektet?
En dag med gårdens djur är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne med ägarstiftelser. 

Läs mer och anmäl din klass på
www.sparbankenskane.se/gardensdjur

Mer information

Anmälan är stängd för denna säsong.